Menu & Search
Curry z kalafiora a’la Pascal

Curry z kalafiora a’la Pascal

Często mam tak, że widzę w internecie inspirujące mnie przepisy, ale zamiast iść do sklepu i kupić wszystko, po prostu od razu zaczynam robić. Tak powstają wariacje na temat.


Tym razem wykonałam wariację na temat curry z kalafiora w wykonaniu Pascala i Red Lipstick Monster, którą znalazłam na YouTube. Kilku składników zabrakło i pominęłam je w zupełności, kilka zastąpiłam czymś innym i z tego eksperymentu wyszło coś na tyle dobrego, że wskoczy na bloga i do najbliższego foodbooka. No to lecimy!

Drukuj
Curry z kalafiora a'la Pascal
Porcje
Składniki
Porcje
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Cebulę pokrój w plastry i podsmaż na oleju.
  2. Dodaj przyprawy i podsmażaj dalej.
  3. Zalej bulionem, zostaw na chwilę do zagęszczenia.
  4. Dodaj dwie łyżeczki pasty czerwonej curry (chociaż ilość dostosuj do swojej tolerancji ostrości) i trzy łyżeczki koncentratu pomidorowego.
  5. Wrzuć różyczki kalafiora i podsmażaj na wolnym ogniu do zredukowania sosu.
  6. W między czasie dosyp garść płatków migdałów dla dodania chrupkości.
  7. Przełóż do miseczki i gotowe!

0 Comments
Leave a Comment