Śródziemnomorska sałatka z komosą [FIT PRZEPIS]
Przepyszna i sycąca – podane proporcje dotyczą dwóch mniejszych osób lub jednej większej (o pojemniejszym żołądku :D)
Porcje Czas przygotowania
2porcje 5minut
Czas gotowania
20minut
Porcje Czas przygotowania
2porcje 5minut
Czas gotowania
20minut
Składniki
Sałatka
Sos
Sposób przygotowania
  1. Komosę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (u mnie proporcje: 1 część komosy na 2 części wody). Wrzucamy do gotującej się i osolonej wody, gotujemy pod przykryciem na małym ogniu 15 minut, a potem odstawiamy i trzymamy jeszcze 5 minut pod przykrywką.
  2. W tym czasie kroimy paprykę, cebulę, fetę i pietruszkę.
  3. Komosę przekładamy do miski, mieszamy z warzywami.
  4. Oliwę z oliwek mieszamy z ulubionymi przyprawami (przykładowe w przepisie) i wylewamy na sałatkę.
Inne informacje

Można jeść każdy składnik osobno, a można też wymieszać – przepyszne w obu przypadkach! :)