Wytrawna owsianka z jajkiem sadzonym i papryką [FIT PRZEPIS]

Wytrawna owsianka? Do tej pory brzmiało to dla mnie jak coś niemożliwego – nie wyobrażałam sobie innej niż ta na słodko. Okazało się jednak, że taka też smakuje wyśmienicie!

Drukuj
Wytrawna owsianka z jajkiem sadzonym i papryką
Wytrawna owsianka idealna na potreningowe śniadanie lub po prostu szybki i przepyszny, ciepły posiłek, niezależnie od pory dnia.
Czas przygotowania 10 minut
Porcje
porcja
Składniki
Czas przygotowania 10 minut
Porcje
porcja
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Owsiankę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, najlepiej na wodzie.
  2. Dopraw ją solą, pieprzem i innymi ulubionymi przyprawami.
  3. Paprykę podsmaż na oleju kokosowym aż będzie miękka, ale wciąż jeszcze delikatnie chrupiąca.
  4. Pokrojony szczypior i podsmażoną paprykę dodaj do owsianki.
  5. Przygotuj jajko sadzone na oleju kokosowym i przełóż je na wierzch owsianki.
Inne informacje

Osobiście do smażenia jajek sadzonych wolę używać masła - mniej przywiera, ładniej się smaży, ale jeśli tylko umiecie robić perfekcyjne sadzone na oleju kokosowym - droga wolna :)

Na pewno będę robiła sobie ją częściej (i nie tylko – Małż prawie wyrywał mi miskę z ręki :D). Jeśli przygotujecie sobie takie śniadanie, koniecznie zróbcie fotkę i oznaczcie mnie na Instagramie (@blogodynka) lub dajcie znać w komentarzu!

Autor: Blogodynka

Karolina Pikus. Blogerka i YouTuberka z zamiłowania. Uwielbia się śmiać, jeść czekoladę i oglądać filmy katastroficzne. Wzięła ślub w wieku 21 lat. Żałuje, że robi zawsze pięć brzuszków za mało.